Fonduekväll
Godmorgon babes! Det är lördag.
Jag har precis käkat en stadig frulle och dricker nu en kopp kaffe innan det är dags att åka till stallet. Idag ska Demi jobbas igenom inför tävling imorgon. Vi ska börja med en lång framskrittning till skogs och sedan jobba ute på gräset över galoppbommar en stund. Jag åker tidigt imorgon så jag ska förbereda så mycket som det bara går idag med utrustning, hö och vatten. Det blir Demis första lokala tävling och vår första lokala start ihop. Det ska bli så roligt!
Japp, igår blev det en trädgårdseftermiddag precis som jag hade planerat. Markus klippte gräset och jag började med landen på framsidan som var totalt igenväxta med medtadels mossa. I fyra timmar höll jag på så kroppen var bra trött efter duschen. Bra trött ändå. Jag började med trappan att skrapa bort mossa, planterade om i krukorna och ställde fram den nya välkomstskylten jag köpte av ett UF-företag. Visst är den snygg? Hojta till om ni är sugna på en sådan så kan jag fixa en åt er. Den finns i svart och vitt.
Jag drog loss en buske jämte trappan som var helt pinnig och spretig. Den var inte duglig längre så den ska slängas. När jag rensade bland all ogräs och mossa upptäckte jag en jättefin kantsten som en gång i tiden ramat in landen så fint men om man inte lyfter ett finger i trädgården på tre år, mer än att klippa gräset, växer det snabbt igen.
Före:

Under tiden:

Efter:


I eftermiddag tänkte jag att jag skulle fortsätta. Jag ska försöka hinna att ta bort de buskar och växter jag vill ha bort på framsidan och också rensa mellan plattorna i gången upp till trappan. Trädgårdsarbete är ju inte superkul men igår när jag såg skillnaden blev det plötsligt mycket roligare att hålla på. Det blev så fint även om det är mycket kvar. Med hörlurarna på huvudet och en grym låt eller poddlista så är det bara att köra. I år är det trädgårdsåret har jag bestämt! Vår trädgård har varit en enda stor ångest för mig när allt växer igen överallt. Det ser så misskött och sunkigt ut tycker jag.
Igår firade vi också våra 10 år ihop. På menyn stod det baconlindade dadlar, mozzarellasallad med balsamico och sallad med soltorkade tomater, lök, gurka och jordgubbar. Till efterrätt gjorde vi en chokladfondue. Smaskens!


Dags att resa mig ifrån fåtöljen. Jag har mycket att stå i idag ☺️