Emelie V Andersson

Hej och välkommen till min lilla bubbla! Här inne får du en stor skopa häst, löpträning, en titt in i min tankeverkstad och kanske ett recept på något gott emellanåt. // Kram ❤️

Snyggträning

Publicerad 2016-09-26 22:03:00 i Göteborgsvarvet 2017,

Redan efter bara några tramp på cykeln på väg till jobbet imorses bubblade mjölksyran upp. Jag har faktiskt lite träningsvärk efter löpturen igår och desto längre in på dagen jag kom desto värre blev det. Mitt på dagen när den inte var så farlig ännu bokade jag in ett intervallpass med mamma nu ikväll. Och jag säger bara så här att imorgon kommer jag ha träningsvärk om något, vara stel och få mjölksyra av att bara  tänka på att jag ska resa mig upp ifrån stolen på jobbet, haha!
 
Vi körde ett fett jobbigt intervallpass där vi sprang i högre tempo i två minuter och vilade i en minut och detta repeterade vi 12 gånger. Fan! (rent ut sagt), vad jobbigt det var men så jäkla gott efteråt! Det sjuka är att jag tar igen mig väldigt fint under vilan och då ska man stå helt still, sedan när det är dags att spurta två minuter igen känner jag mig pigg som pilen i typ 30 sekunder och efter det känns det som att underlaget blir till tung tung skumgummi. Det blir sjukt tungt ifrån ingenstans. Men de sista två repetitionerna var inte ens vilan skön för då stelnade benen till och en minuts vila kändes som 15 sekunder. Nu ska jag vila med löpningen fram till helgen. Då tror jag att jag ska försöka mig på ett långdistanspass. Kanske att jag klämmer in ett löppass innan det är dags att seeda den 16e oktober i Jönköping. Det gäller att spara på krafterna den veckan så jag kan få till en bra tid då. Jag är inte säker men för två år sedan när jag sprang Göteborgsvarvet hamnade jag i startgrupp 15. Jag vill definitivt längre upp så jag är pepp!
 
 
 
I det senaste poddavsnittet i Jessica och Lofsans podd, Träningspodden, pratade de om att man inte ska ursäkta sin "snygg-träning". De pratade om att det är så fult här i Sverige att träna för fåfängans skull. Här ska man enbart träna för att det är hälsosamt och för att vara överviktig inte är bra. Men de här är ju två självklara grunder kan jag tycka, eller? Förrutom att det är hälsosamt och att jag blir så mycket piggare av att röra på mig så ger det mig en slags inre frid när kroppen får sig en riktig omgång. Jag tror att allt man svettas ut är slagg och annan bråte som bara måste ut. Det kan vara onödiga ämnen som jag fått i mig för mycket ut av eller till och med känslor. Ibland när mitt psyke är överbelastat känns det som att ett bra pass på hästryggen eller i mina löparskor hjälper mig att sortera kaoset i huvudet och det som inte får ta min värdefulla energi ska bara ut och det blir till svett. Sist men absolut inte minst så handlar träning också om att känna sig bekväm i sin kropp. Jag vill känna mig snygg och det är främst för mig själv. Det finns inget skönare när jag känner att allt sitter på sin plats och jag kan välja och vraka ur min garderob och alla kläder sitter bekvämt. Ja, jag hade en period där jag kände att i stort sett allt jag tog på mig kändes bra och jag tyckte själv att jag var jäkligt snygg. Att allt inte sitter där det ska nu är ju givetvis självförvållat. Nu tänker säkert många att jag inte kan ha så stora problem här i livet för jag har ju inga problem med vikten, men det handlade ju inte om vad någon annan tyckte utan hur DU vill att det ska se ut och hur DU vill att din kropp ska kännas. Sedan finns det de personerna som aldrig blir nöjda med hur de ser ut och till slut övergår deras träning till ett självskadebeteende, men det är en helt annan diskussion. Jag snackar vanlig vardagsmotion och kanske lite mer än så. Vi alla har ju våra olika mål och olika former till att ta oss dit vi vill. Löpning, gym, fotboll, ridning, golf, trädgårdsarbete m.m. All träning är bra träning både för kropp och psyke!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela