Emelie V Andersson

Hej och välkommen till min lilla bubbla! Här inne får du en stor skopa häst, löpträning, en titt in i min tankeverkstad och kanske ett recept på något gott emellanåt. // Kram ❤️

Ta hand om dig!

Publicerad 2017-07-31 22:15:29 i Tankeverkstaden,

Jag måste nog acceptera att jag är en människa som inte orkar hålla igång non-stop en hel dag. Jag måste liksom ta dagen i etapper ibland. Min familj har varit och är oroliga för mig. De tycker inte att en så ung människa som mig ska vara så trött och orka med så pass lite i taget. Jag har varit hos läkaren och gått igenom allt med blodprover och vad det innebär. Alla mina värden var bra förrutom ett som var lite lägre, men ingen katastrof. Det var D-vitamin och det får man av exempelvis solen. Som alla vet har vi inte överflöd av sol här där vi bor precis. Min läkare frågade ut mig grundligt om hur mitt liv ser ut och konstaterade att jag kanske har lite för mycket på agendan men att jag borde acceptera att jag förbrukar min energi fort och lära mig att planera in vilostunder istället för att kämpa emot. Grejen är att jag kan somna en timme efter jobbet, inte alltid men det händer, och där efter blir jag en helt ny människa igen. En del kan verkligen inte komma upp igen om de väl lagt sig.
 
Idag var en sån dag för mig. Jag studsade upp vid 8, åt en stadig frukost och gav mig sedan ut på promenad med Meja i en timma. Väl hemma igen gick luften ur mig helt och jag somnade i 1,5 timma på soffan. Jag sover riktigt hårt också. Efter det var batterierna fulladdade igen och då satte jag mig på gräsklipparen och gjorde fint i trädgården. Efter det var energin noll igen men istället för att somna satte jag mig ner med den nya Höökskatalogen som kommit ut. Förresten vill jag ha en jacka där ifrån...
 
 
Ibland är jag så jäkla korkad! Ibland är jag tokfull på energi och motivationen till allt är på topp. Det är då jag bokar in både det ena och det andra både på kort och lång sikt. Då har jag inte en tanke på att "orkar jag med detta?". Sedan rullar livet på och energin börjar tryta och en motgång här och där dyker upp. Då blir jag så jäkla förbannad på mig själv att jag alltid sätter mig i sådana situationer. Bensinen är slut men jag har inte fullföljt det jag skulle göra. Även om jag har blivit bättre på att stanna upp nu och tänka efter när jag får min sprudlande energi så är det något jag verkligen måste jobba på. Jag tror det är så här folk går in i väggen och jag vill inte gå in i någon vägg! Det har jag inte tid med. Därför är det viktigt att inte boka in en massa och planera vilotider om dagarna. Ett plus är ju om jag inte känner att jag behöver vila då trots att jag varit igång en halv dag.
 
Därför kör jag också med "endast 3 saker om dagen-regeln". En vän berättade för mig att hon lyssnat/läst någonstans att man bara ska göra 3 saker om dagen för att inte bli utbränd. För mig kan det se ut så här;
 
1. Jobba
2. Stallet
3. Här är det fritt fram att välja vad jag vill. Det kan bli en löptur, vika ihop tvätten som är torr, dammsuga, träffa en vän eller något annat. Men det är strängt förbjudet att göra två saker här! Testa du också. Detta hjälper mig att hålla en jämn nivå på mina dagar så att inte ena dagen blir så fullspäckad att dagen efter är jag helt lamslagen. Jag får en slags balans i mitt liv.
 
Är det någon mer som känner igen sig i detta eller är det bara jag som fullständigt får kortslutning i huvudet ibland?
Jag måste också sätta MIG i första rummet. Det har jag jobbat på länge nu och jag är ganska bra på det. Ni vet det där med att våga säga nej och att inte vara alla till lags hela tiden. Det har varit en mycket svag sida hos mig och säkert hos många andra. Får jag en fråga så försöker jag alltid tänka; "Vill JAG detta eller säger jag ja bara för att göra den andra personen glad?"
 
 
Lite djupa funderingar och analyseringar en måndagskväll som denna över en god smoothie toppad med Kung Markattas granola.
Ta hand om dig för ingen kommer tacka dig när du kört slut på dig själv för andras skull!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela